Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UGears Tekerőlant

Zene és mechanika egyben!

A világ legelső zenélő mechanikus modelljével találkozhatunk a Tekerőlantban, amely tökéletesen ötvözi a kelta és skandináv kézműves művészetet a gyártótól megszokott mérnöki precizitással. A Tekerőlanttal nem csak a mechanikus modellek építésének örömét élheted át, de egyben játék is lehet, ráadásul egy rendesen működő gyönyörű és egyedi hangszert is kapsz! A modell kidolgozása során minden apró részletre figyeltek, hogy úgy funkcionáljon, mint a valódi középkori tekerőlant.

A 15. századi organisztumra alapozva a UGears megalkotta a középkori hangszer bonyolult, részletes, teljesen funkcionális változatát. A kész modell rendkívül hasonlít az eredeti 16. századi Tekerőlanthoz, csodálatosan esztétikus kivitelezésének köszönhetően. Ez a fából készült vonzó és pedagógiai modell romantikus stílusú, finom dekorációval rendelkezik, amely az összeszerelést és a zenét izgalmas játékká változtatja.

A mérnöki Tekerőlant

A Tekerőlant kialakítása az eredeti prototípuson alapul, ezért magában foglalja a testet, az elülső és hátsó fedőt, a fogaskerekeket, a tekerőkart, a nyakat, a hangoló karokat, a zsinórokat és a billentyűket. Ezen az összeszerelhető zenei mechanikus modellen szuperkönnyű játszani, hangot generálni, a tekerőkar segítségével megszólaltatni.

A Tekerőlant hangolói egy sebességcsökkentő mechanizmus elvén működnek. A tiszta hangzás érdekében a billentyűkamrában egy kis kar segítségével kikapcsolhatod a bourdon-sorozatot. Emellett a sebességváltó-mechanizmus a tekerőkarral szintén befolyásolhatod a fogaskerekek sebességét és ezáltal a hangképzést. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy simább és gazdagabb hangzást kapjunk, ugyanakkor megőrizzük a modell kompakt méretét.

A 6 rugós billentyű gumiszalaggal és kis forgatógombokkal rendelkezik a billentyűkamrában a lágyabb és kényelmesebb játék érdekében. A UGears Tekerőlant ugyancsak különleges mechanizmussal rendelkezik, mely úgy van kialakítva, hogy a dallam és hangmagasság beállítására is alkalmas.

A Tekerőlant összeszerelése

A Tekerőlant minden szükséges elemmel rendelkezik. Az összes darab előre kivágott, rétegelt fa lemezből áll, és könnyedén kipattintható és összeállítható a részletes utasításnak köszönhetően. Az egyetlen nem fa alkatrész, szükségszerűen a két húr, melyeket a fogaskerekek és a tekerőkar segítségével szólaltathatsz meg.

A Tekerőlant becsült összeállítási ideje: 4-5 óra a kezdők számára, tapasztaltabbak számára ez rövidebb idő alatt is meglehet. Az összeszerelés ragasztó, fogpiszkálók és más speciális szerszámok használata nélkül összerakható.
Az alkatrészek száma: 292 darab.

A modell összeszerelése egyszerű, ragasztó sem szükséges hozzá.

A Tekerőlant hangolása

A modell dallamokat játszik, melyek tökéletes zenei aláfestések lehetnek a háttérben. A 6 billentyű 6 hangnak felel meg, melyeket megnyomásukkal szólaltathatsz meg. A második (bourdon) sorozatot a hangszer nyakán található hangoló segítségével állíthatod be a kívánt hangzásra.

Játék a Tekerőlanton

A UGears Tekerőlant egy teljes értékű hangszer. Könnyű megszólaltatni a népzenétől a modern zenéig bármit. A zene megkezdéséhez csak el kell tekerned a hangszer alján található kart. A fából készült billentyűk lenyomásával különböző hangok produkálhatók.
A modell csomagjában találsz egy tabot is, melynek segítségével az újoncok megtanulhatnak egy kezdő dallamsorozatot.

Csak építsd össze ezt a fantasztikus szerkezetet, és éld át, milyen lehet Stradivari vagy egy népszerű Tekerőlant-sztár bőrében!

Idális ajándék lehet fiatalok és idősebbek számára egyaránt, a gyűjtőknek, a zene és művészet szerelmeseinek kötelező darab!

Rendeld meg most!

Értesítés