Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UGEARS Inga

Ár:
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Cikkszám: UG70079
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron

Oda vagy a fizikáért? Szereted testközelből megfigyelni a dolgok változását? Ezek mellett pedig még a gondolkodtató elfoglaltságokat is kedveled? Akkor pont a számodra alkotta meg a UGEARS a Galileo Galilei találmánya ihlette edukatív modelljét! Illeszd össze precízen az egyes alkatrészeket és gyönyörködj az alkotásod és a tudomány szépségében!

Menny.:db

Leírás

Az első ingán végzett vizsgálatok Galileo Galilei nevéhez fűzödnek és a 16. század végére tehetőek. Az olasz mérnök megállapította, hogy az ingának van egy olyan tulajdonsága, hogy megőrzi a rezgések konzisztenciáját, ez a felfedezés pedig alapját képezte annak, hogy később időmérésre alkalmazzák az eszközt. 

A fa alkatrészekből álló modell működési elve a valódi fizikai inga elvén alapul, azaz, hogy egy merev test valamilyen nehézségi erő hatására elfordul és lengő mozgást végez, abból az okból kifolyólag, hogy a forgástengely nem megy át a test tömegközéppontján és nem is függőleges. A UGEARS modelljében a nehézségi erőt egy gumiszalag fejti ki, mely így lényegében működteti a makett mechanizmusát. A szerkezet több olyan állítható funkcióval rendelkezik, mellyel szabályozni tudod a lengés frekvenciáját, például az ingadob magasságának beállításával. 

A szerkezet összeállítása legalább olyan izglamas, mint a kész konstrukció működésének tanulmányozása! Miközben összeilleszted az egyes fa alkatrészeket pazar betekintést nyersz a modell belső működésébe is. A UGEARS modellektől már megszokottan ez a pazar inga is minőségi fa felhasználásával készült és az összerakásához semmilyen ragasztóra vagy vegyi anyagra nincsen szükség. A UGEARS AR applikációját letöltve pedig még lenyűgözőbb élményben lehet részed a vizsgálódás során.

A modell összesen 92 darabból áll és becsült összeszerelési ideje 1-2 óra.

Rendeld meg és hagyd magad elkápráztatni a tudomány nagyszerűségével!