Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UGEARS NASA Holdjáró (új) - mechanikus modell

Ár:
18.990 Ft (14.953 Ft + ÁFA)
Cikkszám: UG70236
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron

Két dolog az emberi fajról: az emberek imádják a felfedezést és az autókat! Miután Neil Armstrong először lépett a Holdra, 1969. július 21-én, mindössze két rövid év telt el, hogy a NASA egy autót küldött az akkori asztronauták, David Scott és James Irwin megsegítésére. A tudósok sokkal nehezebben tudtak volna olyan mennyiségű és minőségű értékes holdkőzetekhez jutni, mint amilyeneket LRV közbenjárásával gyűjtöttek.

Menny.:db

Leírás

Az LRV egy lenyűgöző mérnöki alkotás volt, mely saját 209 kg-os súlyának akár a kétszeresét is elbírta, képes volt ellenállni a pisztolygolyóknál is gyorsabban mozgó mikrometeoroidoknak és megbízhatóan működött a hatalmas hőmérsékleti ingadozások ellenére is. Az Apollo 17 küldetés során a jármű mintegy 22,3 mérföldet tett meg 4 óra 26 percnyi idő alatt, bár az asztronauták a leszállóegységükhöz való visszatérés érdekében csak 4,7 mérföldre távolodtak el a Holdi modultól egy esetleges meghibásodás esetén. Mind a mai napig 3 LRV parkol a Hold felszínén.

Az Ugears ünnepli a kollektív autó és felfedezés iránti szeretetünket a NASA Holdjáró mechanikus modellel, melynek megjelenésé rmekül emlékeztet egy valódi LRV kinézetéhez. Ez a rugómeghajtású, 1:15 méretarányú fa modell forgó és mozgatható kerekekkel, parabola antennával, elülső kamerával van "felszerelve", kifinomult mechanizmusának hála pedig összehajtható egy kompaktabb formába, éppen úgy, mint az eredeti. A  jármű alján található a rugós mechanizmus indítására szolgáló "Start/Stop" kapcsoló. A modell egy feltekeréssel akár 3 méter megtételére is képes!

A modell 319 alkatrészből áll és becsült összeszerelési ideje 8 óra. Az összeillesztéséhez semmilyen ragasztóra vagy vegyi anyagra nincs szükség! 

Termék címkék: hold, holdjáró, járművek, nasa, ugears, űr, űrkutatás