Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UGEARS Római Colosseum modell

Ár:
5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)
Cikkszám: UG70248
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron

Az ókori római Colosseum egy igazi paradoxon: egyrészről egy lenyűgöző építészeti kincs az ókor világból, mely megmutatja, milyen magasra tudott emelkedni az emberi tudás, másrészről viszont a romlottság tanúságtétele is, hisz ez az a hely, ahol rengetegen küzdöttek meg életre-halálra pusztán szórakoztatási célból. Felemás mivolta ellenére a Colosseum a világ egyik leghíresebb nevezetessége, melynek egy kicsinyített változatát a Ugears-nek hála most könnyedén az otthonodban tudhatsz.

Menny.:db

Leírás

A Colosseum építése 72-ben kezdődött Vespasianus császár uralkodása alatt és mindössze nyolc évvel később be is fejeződött (néhány későbbi módosítással). Mészkőből különböző vulkanikus kőzetekből épült, méreteinek hála pedig a világ legnagyobb önálló amfiteátruma volt, mely akár 80 000 néző befogadására is alkalmas volt. Számos véres eseménynek adott otthont a letesítmény: halálos gladiátor-harcok, nyilvános kivégzések, állatvadászatok és híres csaták újrateremtése, köztük olyannokkal is, melyekhez az arénát vízzel árasztották el. A Római Birodalom bukása után az épület lakásként, műhelyként, temetőként és banditák búvóhelyeként is zsolgált. Ma már egy turistalátványosság, Róma szimbóluma és az olasz 5 eurós centes érmén is találkozhatunk a látképével.

Az Ugears Colosseum modellje egy 1:1000 méretarányú fa modell az ikonikus amfiteátrumról. A művészei minőségű kompozit fából készült 63 darabos Colosseum "Könnyű" kategóriába sorolható az összerakását illetően. Összeállításhoz nem szükséges semmilyen ragasztó vagy speciális eszköz, csak nyomd ki a darabokat a lézerrel elővágott táblákból, és pattintsd őket össze! A Colosseum modell vonzhatja azokat, akik álmodoznak a Rómába való utazásról, az ókori római történelem tanulmányozóit, az építészet rajongóit, vagy bárkit, aki csak szeretne egy gyönyörű modellt összeállítani és megjeleníteni azt az otthonában.

A modell 63 alkatrészből áll és becsült összeszerelési ideje 0,5 óra. Az összeillesztéséhez semmilyen ragasztóra vagy vegyi anyagra nincs szükség!