Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UGEARS Sebességváltó

Ár:
7.690 Ft (6.055 Ft + ÁFA)
Cikkszám: UG70082
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron

Napi szinten használjuk az autónkat. Azzal jutunk el munkába, bevásárolni, kirándulni és még sorolhatnánk. Azonban a puszta vezetésén túl elgondolkodtál már azon, hogy hogyan is működik mechanikailag ez a hasznos eszköz? A UGEARS pontosan ebből az okból alkotta meg a precíz, lézervágott fa alkatrészekből álló modelljét. A négy fokozatú sebességváltót megformáló, edukatív makett pazar betekintést enged egy autó ezen komponensének működésébe! Rakd össze ezt a gyöngyszemet és lesd meg, hogy milyen csodás összhangban dolgoznak együtt a kis fogaskerekek!

Menny.:db

Leírás

Merülj el a kiterjesztett valóságban és tanulmányozd, hogy miképpen működik egy manuális sebességváltó a UGEARS modelljével! 

Ez a makett egy stilizált, edukatív darab, mely interaktív útmutatást kínál egy összesen 4 fokozattal rendelkező sebességváltó működésével kapcsolatban. A gépjárművek ezen komponensének lényege, hogy a behajtó tengelyen mérhető nyomatékot és fordulatszámot fokozatonként vagy fokozatmentesen képes megváltoztatni az erőforrás és a hajtott gép lehetőségeinek és igényének megfelelően.

A szerkezet összeillesztése már önmagában élvezetes és remek kihívás, mely rendkívüli fejlesztő hatással bír a térlátásodra, a vizualitásodra és a kézügyességedre egyaránt. Azonban a kész, összerakott konstrukcióval lehet csak igazán jól szórakozni! Csak kezd el tekerni az óramutató járásával megegyezően a működtető fogantyút és kísérletezz, hogy a váltókar elmozdításával miképpen változik meg az egyes alkatrészek mozgása! Összesen 5 pozícióba mozdíthatod el a váltókart: N (üres), 1-es, 2-es, 3-as, valamint R (hátramenet). Az első sebességfokozat a tengelyet és a fogaskerekeket a legalacsonyabb sebességgel forgatja meg, a 2-esben átlagos ütemet vesznek fel, míg 3-asban diktálják a legnagyobb iramot a az egyes alkatrészek. Ezzel azonban még nincs vége! Próbáld ki a hátramenetet is, és nézd meg, hogyan reagál erre az állásra a szerkezet!

A modell összesen 120 darabból áll és becsült összeszerelési ideje 1-2 óra. Az összeillesztéséhez semmilyen ragasztóra vagy vegyi anyagra nincs szükség!

Ismerd meg egy sebességváltó működésének titkait ezzel a zseniális fából készült modellel!