Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UGEARS Szabadság-szobor modell

Ár:
5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)
Cikkszám: UG70247
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron

"Adjátok ide a fáradtakat, a szegényeket, a tömegben rekedteket, akik szabadon lélegezni vágynak." Ezek a költő, Emma Lazarus szavai, melyek a szabadság hatalmas istennőjének üdvözlő meghívását jelentik a New York-i kikötő felett. Ő a szimbóluma New York City városának és az Amerikai Egyesült Államoknak egyaránt.

Menny.:db

Leírás

A francia szobrász, Frédéric Auguste Bartholdi tervei alapján készült Szabadság-szobor ajándék volt Franciaországtól az Amerikai Egyesült Államoknak az amerikai függetlenség századik évfordulójának megünneplésére. Eredetileg matt rézszínű volt a szobor, de hamarosan zöld patinát kapott. Kezében egy fáklyát tart, mely a haladást szimbolizálja, valamint egy táblát, amely a jog uralmát jelképezi. A táblába bele van vésve az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat dátuma is: 1776. július 4. Fején egy hét sugarú korona díszekleg, amely a napot, a hét tengert és a hét kontinenst idézi. Lábai alatt egy törött lánc fekszik, ami a rabszolgák felszabadítását jelképezi. Hat évbe telt, hogy összegyűjtsék a pénzt a talapzat megépítéséhez és a kész szobrot végül 1886-ban avatták fel hivatalosan.

Az Ugears Szabadság-szobor modellje egy 1:575 méretarányú fa modell az ikonikus szoborról, mely 145 mm magas. A művészi minőségű kompozit fából készült 46 darabos Szabadság-szobor "Könnyű" kategóriába sorolható összerakását illetően. Az összeállításhoz nem szükséges semmilyen ragasztó vagy speciális eszköz, csak nyomd ki a darabokat a lézerrel elővágott táblákból és pattintsd őket össze! A Szabadság-szobor modell vonzhatja azokat, akik álmodoznak az USA-ba történő utazásról, akik osztoznak a szabadság álmában, vagy bárkit, aki csak szeretne egy gyönyörű modellt összeállítani és megjeleníteni az otthonában.

A modell 46 alkatrészből áll és becsült összeszerelési ideje 0,5 óra. Az összeillesztéséhez semmilyen ragasztóra vagy vegyi anyagra nincs szükség!